Logo Peyer Rijtuigenstoet

 
Peyer
Rijtuigen
Stoet

Homepage
Pers
Foto's
Route
Contact
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

7e Peyer Rijtuigenstoet - Dinsdagmiddag 4 oktober 2005

Persberichten

Rijtuig 26 Rijtuig 30 Rijtuig 3
Tijdens de Echter Kermis is Pey op dinsdag 4 oktober voor de 115e keer helemaal gewijd aan het paard. Tientallen paarden en rijtuigen, koetsiers en heel veel paardenliefhebbers zullen in en om Pey de traditie van de paerskeuringen voortzetten in nu alweer de zevende prachtige rijtuigenstoet.

Ook dit jaar zullen er weer originele galarijtuigen, zelf gebouwde karren, magnifieke bierwagens en andere rijtuigen te zien zijn. Allemaal getrokken door paarden en pony's van allerlei soort, kleur, temperament en grootte, met mooie Andalusiërs, stevige trekpaarden, elegante Arabieren en koppige Shetlanders. Allemaal mooi gekamd, soms ook mooi aangekleed. Let u ook op de manen en staarten, wat een werk daarin is gaan zitten. De koetsiers, menners, berijders en begeleiders zullen er weer mooi uitzien met hun kostuums en ze zullen u weer laten genieten van hun samenspel met hun paarden en pony's. Dit zijn paardenkrachten die heel anders ruiken en klinken dan de stalen bakken met vier of meer wielen die normaliter het straatbeeld bepalen.

Dit jaar zal Joseph Schröder uit Duitsland meedoen met een mooie antieke witte bruidskoets. De brouwerijen Heineken en Brand sturen hun prachtig versierde bierwagens. De politie zal de stoet met twee politiemensen te paard begeleiden. Dit jaar zijn er minstens 30 deelnemers, waaronder enkele die nog nooit eerder meegedaan hebben. Dit zijn rijtuigen en paarden die laten zien hoe in vroeger tijden mensen en goederen van A naar B en weer terug gingen. De Peyer kasteleins hebben weer een boel werk verzet om er een mooi spektakel van te maken voor de (hopelijk meer dan duizend) toeschouwers.

Wil Smeets uit Susteren zal ook dit jaar deskundig vertellen wat er allemaal te zien is, met veel wetenswaardigheden over de paarden en de rijtuigen. Burgemeester Schaftenaar van de gemeente Echt-Susteren is zo vriendelijk om ons bij te staat en zal alle deelnemers aan het defilé voorzien van een herinneringsrozet.

Dit jaar wordt een geweldige loterij georganiseerd, in samenwerking met Scouting Maria Goretti uit Pey. Deelnemers aan de loterij kunnen de prachtige zesjarige pony Zorba, een brave en bereden ruin, winnen door zijn gewicht goed te raden. Na het defilé zal notaris Coenen de winnaar bekend maken. U kunt twee keer raden voor € 2,=.

Programma:
11:00 uur   Inspannen van rijtuigen op het weiland aan de Pastoor Cramerstraat, Pey.
12:00 uur   Vertrek voor tocht in de omgeving van Pey.
14:00 uur   Rijtuigen terug, lunch en voorbereiding defilé aan de Past. Cramerstraat.
14:50 uur   Opstellen rijtuigen en paarden op Kleefstraat en Oude Baan.
15:00 uur   Start van defilé door de Bosstraat.
16:00 uur   Einde defilé, uitspannen aan de Past. Cramerstraat.
16:15 uur   Feest in diverse café's in Pey met aangepaste muziekkeuze.

Het inspannen en later het voorbereiden voor het defilé is een leerzame en aantrekkelijke gebeurtenis dat elk jaar door veel mensen van nabij bekeken wordt. In Pey en omgeving zijn veel paardenliefhebbers, getuige de diverse maneges, die genieten van alles wat met paarden te maken heeft.

Route tocht in de omgeving:
Pastoor Cramerstraat, Schoolstraat, Houtstraat, Clarastraat, Kasteelweg, Hoogveldsweg, Op den Dijk, Kranenbroekerweg, Weyenpasweg, Hingenderstraat, Groensebos, Bredeweg, Leenderstraat, Wolfsberg, Houtstraat, Dorpstraat, Roterweg, Slekkerstraat,Marktsingel, Hoogstraat, Dijkveldsweg, Rutsekovenstraat, Roodstraat, Slekkerstraat, Dorpstraat, Pastoor Cramerstraat (eindpunt van de stoet).

Defilé:
Pastoor Cramerstraat, Kleefstraat, Oude Baan, Bosstraat
Na het defilé gaan de rijtuigen via de Houtstraat en de Schoolstraat terug naar de Pastoor Cramerstraat, waar de paarden uitgespannen worden.

De organisatie stelt het zeer op prijs als de bewoners langs de route willen vlaggen.
De lokale weggebruikers wordt bij deze vriendelijk doch dringend verzocht zo weinig mogelijk gebruik te maken van de wegen van de route van de tocht en van het defilé.
Aan de bewoners van de straten langs de route verzoeken we om tijdens de rijtuigentocht hun wagens zoveel mogelijk elders te parkeren.
De bewoners van Past. Cramerstraat, Schoolstraat, Kleefstraat, Oude Baan en Bosstraat verzoeken we hun wagens rond het defilé, van 14:30 uur tot 16:30 uur, elders te parkeren.
Wij danken u allen hartelijk voor uw medewerking.

De Past. Cramerstraat is van 10:00 uur tot 17:30 uur voor alle doorgaande verkeer afgesloten. Het verkeer uit Echt richting Pey zal van 14:30 uur tot 16:15 uur omgeleid worden.

We bedanken alle deelnemers, vrijwilligers, sponsors en omwonenden voor hun medewerking, hulp en inzet.

Tot dinsdag 4 oktober!

Namens het organisatiecomité,
Café-Brasserie Brandpunt
Dhr. Jacques Giesberts
Rijksweg Noord 1
6102 BM Echt
0475-486518

Café Vrehen "De Paersstal"
Mevr. Henriëtte Vrehen
Rijksweg Zuid 3
6102 AA Echt
0475-481325

Dhr. René Pex
Echt

Rijtuig 4 Rijtuig 3 Rijtuig 31 Brand Bier


Persbericht verstuurd in 3 versies op 19 september. Een lange, een middellange en een korte versie.

Dinsdag 4 oktober 7e Peyer Rijtuigenstoet

Amazones Rijtuig 15 Rijtuig 31
Paarden, paarden, paarden, pony's, rijtuigen, koetsiers, heel veel paardenliefhebbers en om eerlijk te zijn, nog meer paarden en rijtuigen. Dat zijn zo'n beetje de ingrediënten van de eerste dinsdag van oktober in Pey. Het is weer tijd voor de Peyer Rijtuigenstoet, de zevende alweer. De meer dan 100 jaar oude traditie van de paerskeuringen is nu dus echt vervangen door de traditie van de rijtuigenstoet. De organisatie door de Peyer kasteleins heeft weer een grote hoeveelheid werk verzet, met dank aan de sponsors.

Waar anders zie je zo'n combinatie van melkwagens, bierwagens, galarijtuigen en huifkarren, Andalusiërs, Friese paarden, Arabieren, trekpaarden, pony's? Elk jaar is het weer een verrassing. Komt de gouden koets terug, welke brouwerijen doen er mee, zijn er dit jaar amazones bij, hoeveel eigenzinnige pony's toveren een glimlach op het gezicht van de toeschouwers, hoeveel politiemensen te paard zullen er meehelpen de stoet in goede banen te leiden, hoeveel oeh's en aah's klinken er bij die prachtige klassieke rijtuigen in (zo-goed-als) originele staat en zijn er nog creatieve geesten aan de slag geweest om een bijzonder rijtuig te maken?

Één ding is zeker! Ook dit jaar zal het weer een mooi programma zijn. Ook dit jaar zullen weer honderden, hopelijk duizenden mensen langs de kant staan te genieten van de toer en het defilé waarin tientallen rijtuigen, wagens en paarden met stijl en allure door Pey en omgeving zullen rijden. Het is een genot om mens en paard samen te zien werken.

Op dinsdagochtend 4 oktober begint de 7e Peyer Rijtuigstoet om 11 uur met het inspannen van de rijtuigen op het weiland aan de Pastoor Cramerstraat in Pey. Om 12 uur vertrekken ze voor een tocht door de omgeving van Pey die ongeveer 2 uur zal duren. Vlak voor 3 uur stellen alle rijtuigen zich op voor het defilé dat hen via de Kleefstraat en de Oude Baan naar de Bosstraat zal leiden, waar Wil Smeets uit Susteren op eigen deskundige wijze over de paarden en de rijtuigen zal vertellen. Burgemeester Schaftenaar van de gemeente Echt-Susteren is gelukkig weer zo vriendelijk om ons bij te staat en zal alle deelnemers aan het defilé voorzien van een herinneringsrozet.

Zet u de happening vast in uw agenda, dit wilt u niet missen. Volgende week melden we de route en enkele bijzondere deelnemers. Dit jaar is er in ieder geval een geweldige loterij in samenwerking met Scouting Maria Goretti uit Pey, waarbij de prachtige zesjarige pony Zorba gewonnen kan worden.

Tot dinsdag 4 oktober!

Namens het organisatiecomité,
Jacques Giesberts
Henriëtte Vrehen
René Pex

Rijtuig 22 Rijtuig 22  


Dinsdag 4 oktober 7e Peyer Rijtuigenstoet

Paarden, paarden, paarden, pony's, rijtuigen, koetsiers, heel veel paardenliefhebbers: de ingrediënten van de eerste dinsdag van oktober in Pey. Op dinsdagmiddag 4 oktober kunt u kijken naar de zevende Peyer Rijtuigenstoet: om 12 uur begint de toer door de omgeving, om 3 uur begint het defilé door de Bosstraat, met begin- en eindpunt aan de Pastoor Cramerstraat in Pey. Na meer dan 100 jaar oude traditie van de paerskeuringen is er nu de traditie van de rijtuigenstoet.

Kom ook kijken in Pey naar een combinatie van melkwagens, bierwagens, galarijtuigen en huifkarren, Andalusiërs, Friese paarden, Arabieren, trekpaarden, pony's. Elk jaar is het weer een verrassing met bijzondere rijtuigen, bierbrouwers, klassieke rijtuigen en creatieve uitingen. Wil Smeets uit Susteren zal deskundig commentaar leveren en burgemeester Schaftenaar van de gemeente Echt-Susteren zal alle deelnemers aan het defilé een herinneringsrozet uitreiken.

Zet u de happening vast in uw agenda, dit wilt u niet missen. Volgende week melden we de route en enkele bijzondere deelnemers. Dit jaar is er in ieder geval een geweldige loterij in samenwerking met Scouting Maria Goretti uit Pey, waarbij de prachtige zesjarige pony Zorba gewonnen kan worden.

Tot dinsdag 4 oktober!

Namens het organisatiecomité,
Jacques Giesberts
Henriëtte Vrehen
René Pex


Dinsdag 4 oktober 7e Peyer Rijtuigenstoet

Op dinsdagmiddag 4 oktober kunt u kijken naar de zevende Peyer Rijtuigenstoet: om 12 uur begint de toer door de omgeving, om 3 uur begint het defilé door de Bosstraat, met begin- en eindpunt aan de Pastoor Cramerstraat in Pey. Na meer dan 100 jaar oude traditie van de paerskeuringen is er nu de traditie van de rijtuigenstoet.

Kom genieten van een combinatie van melkwagens, bierwagens, galarijtuigen en huifkarren, Andalusiërs, Friese paarden, Arabieren, trekpaarden, pony's, bijzondere rijtuigen, bierbrouwers, klassieke rijtuigen en creatieve uitingen.

Zet u de happening vast in uw agenda, dit wilt u niet missen. Dit jaar is kan bij een geweldige loterij, in samenwerking met Scouting Maria Goretti uit Pey, de prachtige zesjarige pony Zorba gewonnen kan worden.

Tot dinsdag 4 oktober!

Namens het organisatiecomité,
Jacques Giesberts
Henriëtte Vrehen
René Pex


Persbericht van 5 september over de verloting van de pony Zorba.

7de Peyer rijtuigenstoet

Gedurende een periode van ongeveer 100 jaar heeft in de gemeente Echt de traditionele Paerskeuring plaatsgevonden.

Pony Zorba Toen dat 7 jaar geleden verdween hebben wij, Peyer kasteleins, het plan opgevat om in de toekomst op kermisdinsdag een alternatieve Paerskeuring te organiseren in de vorm van een Rijtuigenstoet.

Dit evenement, dat een tal van deelnemers telt en druk wordt bezocht door publiek, heeft na 6 jaar grote bekendheid gekregen en zal jaarlijks terugkeren. In dit kader organiseren wij deze loterij.

Scouting Maria Goretti uit Pey heeft ons hulp aangeboden, en zal een dezer dagen bij u langs komen om ook u de kans te geven deze pony te winnen.

Raad mee en win!
2x raden € 2,00

Wij stellen aan u voor deze pony:
Zorba is een ruin van 6 jaar bereden en braaf.

Raad zijn gewicht en dan wordt u zijn nieuwe baasje.

De winnaar van de loterij wordt bekend gemaakt na het defilé op kermis dinsdag op de Bosstraat in Pey onder toezien notaris Coenen


Copyright © 2005-2010 Peyer Rijtuigenstoet & Wendy G.A. van Dijk
Graag opmerkingen en suggesties. Als u fouten vindt, hoor ik die ook graag.
Stuur een bericht naar: Peyer Rijtuigenstoet