Logo Peyer Rijtuigenstoet

 
Peyer
Rijtuigen
Stoet

Homepage
Pers
Foto's
Route
Contact
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

8e Peyer Rijtuigenstoet - Dinsdagmiddag 10 oktober 2006

Persberichten

Het persbericht is in oktober verstuurd in 6 versies: een zeer lange, een een lange, een middellange, een korte, een zeer korte versie en nog een zeer korte. Kiest u zelf welke u wilt publiceren in uw krant of tijdschrift (of met een ander medium).

We hebben tien mooie en treffende foto's voor u geselecteerd, die u hieronder tussen de persberichten ziet. We hebben ze in een zip-file ingepakt, met daarbij de zes persberichten (samen in één Word-bestand), zodat u ze in één keer kunt ophalen en op uw eigen computer kunt uitpakken om er één of meer te publiceren. Klik hier om het zip-file op te halen. Als u nog meer foto's wilt: Klik hier om het tweede zip-file op te halen (met 7 andere, ook mooie foto's). Beide bestanden zijn ongeveer 10,4 Mb groot.

Hier vindt u een grote versie (afdrukkwaliteit: 3,5 Mb) van het logo van de Peyer Rijtuigenstoet.


Zeer lang persbericht

(Top)

Jachthonden
Rijtuig 3
Paarden van rijtuig 24
Dinsdag 10 oktober 2006: 8e Peyer Rijtuigenstoet

De mooiste dag van het jaar voor de paardenliefhebbers van Echt en omstreken! Op dinsdag 10 oktober kunt u genieten van de Achtste Peyer Rijtuigenstoet. Voor de 116e keer is de dinsdag van de Echter Kermis gewijd aan het paard. Op het moment van schrijven van deze tekst zijn bijna 40 rijtuigen, koetsiers en hun paarden ingeschreven en we hopen op nog meer deelnemers (dus als u dit leest en u doet nog niet mee…).

Zo zetten we de traditie van de paerskeuringen voort, die al jaren vele positieve reacties krijgt vanwege de keurig verzorgde aanspanningen, de vele deelnemers in gepaste kleding en de grote aantallen toeschouwers langs de route.

De stoet door de omgeving begint om 12:00 uur. Het defilé begint om 15:00 uur. De routebeschrijving vertellen we u straks.

Dit jaar wordt de mooiste en meest bijzondere stoet ooit. Er doen namelijk vele bijzondere rijtuigen, paarden en koetsiers mee. Spectaculair te noemen is een originele Glasberliner (u kent de naam vast wel, zo eentje als in de stoet met Prinsjesdag, direct achter de Gouden Koets), getrokken door een tweespan Friezen.

Vorig jaar reed Joseph Schröder uit Duitsland mee met een mooie antieke witte bruidskoets. Ook dit jaar rijdt hij weer mee en we zijn benieuwd of hij dit jaar weer met die prachtige bruidkoets of met een andere mooie koets meedoet.

Om de woorden mooi, bijzonder, spectaculair en origineel nog te benadrukken, verklappen we u dat er een 150 jaar oude Zelfrijder meedoet, een Herrn Phaëton uit 1897, een Siamese Phaëton uit 1893, Duitse jachtwagens, een Coureuse, een Parkwagen, een Spider Lauton en een Spider Phaëton, een Gig Liverpool en een Victoria. Om ons aan het eind van de dag alleen nog maar te laten denken (en dromen) aan paarden en rijtuigen is dat natuurlijk echt niet alles: marathonwagens, wagonettes, boerenhuifwagens en recreatiekoetsen zijn zeker niet minder bijzonder. Alle eigenaars hebben er veel tijd en liefde aan gewerkt en ieder is volkomen terecht op zijn of haar rijtuig, of dat nu zelf gebouwd is, gerestaureerd of meer dan 100 jaar lang onderhouden alsof het nieuw is.

Wat te denken van al die prachtige paarden van allerlei rassen: Haflinger, Ardenner, Fjord, Merens, Fries, Fell pony. Soort, kleur, grootte en zeker temperament kunnen heel verschillend zijn. Maar één ding is zeker: ze zien er allemaal op hun mooist uit: mooi gekamd, mooi aangekleed, en vele paarden en pony's hebben prachtig opgemaakte manen en staarten.

De begeleiders, berijders, menners en koetsiers maken elk jaar heel veel werk van de koetsen en hun paarden, maar ook van zichzelf: wat zullen ze er mooi uitzien in hun kostuums, wat zullen wij genieten van de gehele combinatie van paard, mens en rijtuig. Soms ziet u in een straat de eigenaar van zo'n moderne paardenkrachtmachine bezig zijn stalen lieveling met veel zorg schoonmaken en in de was zetten. Echt, dat is zelden te vergelijken met de vele uren die paardenliefhebbers besteden aan hun liefhebberij. De brouwerijen sturen ook weer hun magnifieke bierwagens met minstens even magnifieke koppels paarden. Net als de vorige zeven jaren zullen deze bierwagens herinneringen aan oude tijden doen herleven, toen het bier nog niet uit het stalen fust kwam. Over bier gesproken, er is onderweg een Palm-stop in Hingen voor de koetsiers, maar er is ook nog een sherrystop. Om er een mooi spektakel van te maken hebben onze ongeëvenaarde vrijwilligers en de Peyer kasteleins weer een boel werk verzet voor de vele toeschouwers.

Alsof dit nog niet bijzonder genoeg is, kunt u om 14:00 uur in de Bosstraat genieten van de Rallye Persévère. Dat is een Belgische meute die te voet jaagt. Wat is dit, zult u denken. Rallye Persévère is het devies van de jachtvereniging en vrij vertaald betekent het "Kom erbij en hou vol". Maar dan weet u nog weinig. Een meute is een groep jachthonden van hetzelfde ras, die altijd samen zijn, samen in een grote stal slapen, samen wandelen en samen jagen. In dit geval bestaat de meute uit ongeveer 30 honden van het ras Anglo-Français de Petite Vénerie, die gespecialiseerd zijn in de jacht op de haas. Voor u zal een show opgevoerd worden door honden die niet echt gewend zijn aan een optreden op straat. Maar dat u er van zult genieten staat voor ons vast. En niet alleen van de honden, maar ook van de mensen, de kleding en de muziek. Bedenkt u ook dat deze meute de enige in de Benelux is. Wij zijn dan ook enorm trots dat zij onze rijtuigenstoet nog mooier willen maken dat het al is.

Wat zouden we doen zonder de politie? We zijn blij dat de politie de stoet zal begeleiden met twee politiemensen te paard.

Traditie is traditie. Dat betekent dat ook dit jaar Wil Smeets uit Susteren ons, tot onze grote vreugde, met deskundigheid veel wetenswaardigheden over de paarden en de rijtuigen zal vertellen. Burgemeester Schaftenaar van de gemeente Echt-Susteren is zo vriendelijk om ons weer bij te staat en alle deelnemers aan het defilé te voorzien van een herinneringsrozet en een vriendelijk woord van dank.

Programma:
11:00 uur   Inspannen van rijtuigen op het weiland aan de Pastoor Cramerstraat, Pey.
12:00 uur   Vertrek voor tocht in de omgeving van Pey.
14:00 uur   Rijtuigen terug, lunch en voorbereiding defilé aan de Pastoor Cramerstraat.
14:00 uur   Rallye Persévère in de Bosstraat.
14:50 uur   Opstellen rijtuigen en paarden op Kleefstraat en Oude Baan.
15:00 uur   Start van defilé door de Bosstraat.
16:00 uur   Einde defilé, uitspannen aan de Pastoor Cramerstraat.
16:15 uur   Feest in diverse cafés in Pey met aangepaste muziekkeuze.

Op de Pastoor Cramerstraat is natuurlijk nog veel van nabij te kijken. Het inspannen voorafgaand aan de stoet door de omgeving, de terugkomst en later het voorbereiden voor het defilé, dat alles is een even leerzame als aantrekkelijke gebeurtenis. Elk jaar weer komen er veel mensen die het van dichtbij willen bekijken. Een prachtige gelegenheid om te laten zien dat er in Pey en omgeving veel paardenliefhebbers zijn en om de koetsiers en begeleiders te laten zien hoe geweldig u hun werk vindt.

Route tocht in de omgeving:
De route van de stoet is ongeveer 12 kilometer en loopt langs de dorpen Pey, Hingen, St. Joost, Slek, Schilberg en het landelijk gebied en bos daartussen. De route loopt langs de volgende wegen:
  Pastoor Cramerstraat - Schoolstraat - Houtstraat - Clarastraat
  Kasteelweg - Hoogveldsweg - Op den Dijk - Kranenbroekerweg
  Weijenpasweg - Hingenderstraat - Groensebos - Bredeweg - Leenderstraat - Vulensbeek - Wolfsberg
  Houtstraat - Dorpstraat - Roterweg
  Slekkerstraat - Marktsingel - Hoogstraat - Dijkveldstraat - Rutsekovenstraat - Roodtstraat
  Slekkerstraat - Dorpstraat - Pastoor Cramerstraat (eindpunt van de stoet).

Het defilé neemt de volgende route:
  Pastoor Cramerstraat, Kleefstraat, Oude Baan, Bosstraat
Na het defilé gaan de rijtuigen via de Houtstraat en de Schoolstraat terug naar de Pastoor Cramerstraat, waar de paarden uitgespannen worden.

De organisatie verzoekt de bewoners langs de route vriendelijk of ze willen vlaggen voor deze feestelijke bijeenkomst. Aan de lokale weggebruikers bij deze het vriendelijke en dringende verzoek om zo weinig mogelijk met gemotoriseerd vervoer gebruik te maken van de wegen van de route van de tocht en van het defilé.

Voor de veiligheid van de deelnemers en voor en vrije doorgang is het belangrijk dat de bewoners van de straten langs de route hun wagens tijdens de rijtuigentocht zoveel mogelijk elders parkeren. De organisatoren hopen dat u daar begrip voor kunt opbrengen. Datzelfde geldt voor het defilé: wij verzoeken de bewoners van Pastoor Cramerstraat, Schoolstraat, Kleefstraat, Oude Baan en Bosstraat om hun wagens elders te parkeren van 14:30 uur tot 16:30 uur. Wij danken u allen hartelijk voor uw medewerking.

De Pastoor Cramerstraat is van 10:00 uur tot 17:30 uur voor alle doorgaande verkeer afgesloten. Het verkeer uit Echt richting Pey zal van 14:30 uur tot 16:15 uur omgeleid worden.

Bij voorbaat onze hartelijke dank aan alle deelnemers, vrijwilligers, sponsors en omwonenden voor hun medewerking, hulp en inzet.

Op de website zijn foto's te zien van de rijtuigstoeten van vorige jaren:
http://www.peyer-rijtuigstoet.nl/

We hopen op dinsdag 10 oktober een rijtuigenstoet te hebben die u zich nog vele jaren met plezier zult herinneren. Tot 10 oktober!

Namens het organisatiecomité,

Jacques Giesberts
Brasserie-Café Brandpunt
Rijksweg Noord 1
6102 BM Echt
0475-486518

Mevr. Henriëtte Faes
Café Vrehen "De Paersstal"
Rijksweg Zuid 3
6102 AA Echt
0475-481325

Jachthonden Rijtuig 6


Lang persbericht

(Top)

Heineken Bierwagen
Rijtuig 19
Brand Bierwagen
Dinsdag 10 oktober 2006: 8e Peyer Rijtuigenstoet

Op dinsdag 10 oktober is het voor de paardenliefhebber weer genieten van de Achtste Peyer Rijtuigenstoet. Voor de 116e keer is de dinsdag van de Echter Kermis gewijd aan het paard. Bijna 40 rijtuigen, koetsiers en hun paarden zetten de traditie van de paerskeuringen voort. Al jaren krijgen de keurig verzorgde aanspanningen en de vele deelnemers in gepaste kleding van de grote aantallen toeschouwers langs de route verdiende complimenten.

Om 11 uur beginnen aan de Pastoor Cramerstraat de voorbereidingen voor de stoet door de omgeving om 12:00 uur. Om 14:00 is de stoet terug en na een korte rust bereiden ze zich voor om het defilé door de Bosstraat te beginnen om 15:00 uur.

Spectaculaire deelnemers genoeg, bijvoorbeeld een originele Glasberliner (u kent de naam vast wel, zo eentje als in de stoet met Prinsjesdag, direct achter de Gouden Koets), getrokken door een tweespan Friezen.

Joseph Schröder uit Duitsland doet dit jaar ook weer mee: vorig jaar met die prachtige antieke witte bruidkoets, en dit jaar? Wat we wel weten is dat er een 150 jaar oude Zelfrijder meedoet. Klassiek zijn ook de Herrn Phaëton uit 1897 en een Siamese Phaëton uit 1893. Duitse jachtwagens, een Coureuse, een Parkwagen, een Spider Lauton en een Spider Phaëton, een Gig Liverpool en een Victoria zijn ook bijzonder, net als marathonwagens, wagonettes, boerenhuifwagens en recreatiekoetsen. De brouwerijen sturen ook weer hun magnifieke bierwagens met minstens even magnifieke koppels paarden.

Dit alles wordt getrokken door prachtige paarden van allerlei rassen, kleuren, formaten en temperament: Haflinger, Ardenner, Fjord, Merens, Fries, Fell pony. Ze zien er allemaal op hun mooist uit: mooi gekamd, mooi aangekleed, diverse met prachtig opgemaakte manen en staarten.

Begeleiders, berijders, menners en koetsiers steken elk jaar heel veel werk in koetsen en paarden, maar velen zullen er zelf ook mooi uitzien in hun kostuums.

De route van de stoet is ongeveer 12 kilometer en loopt langs de volgende wegen:
  Pastoor Cramerstraat - Schoolstraat - Houtstraat - Clarastraat
  Kasteelweg - Hoogveldsweg - Op den Dijk - Kranenbroekerweg
  Weijenpasweg - Hingenderstraat - Groensebos - Bredeweg - Leenderstraat - Vulensbeek - Wolfsberg
  Houtstraat - Dorpstraat - Roterweg
  Slekkerstraat - Marktsingel - Hoogstraat - Dijkveldstraat - Rutsekovenstraat - Roodtstraat
  Slekkerstraat - Dorpstraat - Pastoor Cramerstraat (eindpunt van de stoet).

Onderweg is er een Palm-stop in Hingen voor de koetsiers, maar er is ook nog een sherrystop. Onze ongeëvenaarde vrijwilligers en de Peyer kasteleins hebben weer een boel werk verzet voor de vele toeschouwers.

Om 14:00 uur kunt in de Bosstraat genieten van de Rallye Persévère, een heel bijzondere show van een Belgische meute, jachthonden die te voet jagen. De ongeveer 30 honden van het ras Anglo-Français de Petite Vénerie zijn gespecialiseerd in de jacht op de haas.

Om 14:50 uur stelt iedereen zich op in de Kleefstraat en via de Oude Baan gaan ze naar de Bosstraat zodat het defilé om 15:00 uur begint. Daarna gaan de rijtuigen via de Houtstraat en de Schoolstraat terug naar de Pastoor Cramerstraat, waar de paarden uitgespannen worden.

De stoet zal begeleid worden door twee politiemensen te paard. Wil Smeets uit Susteren zal deskundig als altijd veel wetenswaardigheden over de paarden en de rijtuigen vertellen. Burgemeester Schaftenaar van de gemeente Echt-Susteren is zo vriendelijk om ons weer bij te staat en alle deelnemers aan het defilé te voorzien van een herinneringsrozet en een vriendelijk woord van dank.

De organisatie verzoekt de bewoners langs de route vriendelijk of ze willen vlaggen voor deze feestelijke bijeenkomst. Aan de lokale weggebruikers bij deze het vriendelijke en dringende verzoek om zo weinig mogelijk met gemotoriseerd vervoer gebruik te maken van de wegen van de route van de tocht en van het defilé.

Voor de veiligheid van de deelnemers en voor en vrije doorgang is het belangrijk dat de bewoners van de straten langs de route hun wagens tijdens de rijtuigentocht zoveel mogelijk elders parkeren. De organisatoren hopen dat u daar begrip voor kunt opbrengen. Datzelfde geldt voor het defilé: wij verzoeken de bewoners van Pastoor Cramerstraat, Schoolstraat, Kleefstraat, Oude Baan en Bosstraat om hun wagens elders te parkeren van 14:30 uur tot 16:30 uur. Wij danken u allen hartelijk voor uw medewerking.

De Pastoor Cramerstraat is van 10:00 uur tot 17:30 uur voor alle doorgaande verkeer afgesloten. Het verkeer uit Echt richting Pey zal van 14:30 uur tot 16:15 uur omgeleid worden.

Bij voorbaat onze hartelijke dank aan alle deelnemers, vrijwilligers, sponsors en omwonenden voor hun medewerking, hulp en inzet.

Op de website zijn foto's te zien van de rijtuigstoeten van vorige jaren: http://www.peyer-rijtuigstoet.nl/

Tot dinsdag 10 oktober!

Namens het organisatiecomité,

Jacques Giesberts
Brasserie-Café Brandpunt
Rijksweg Noord 1
6102 BM Echt
0475-486518

Mevr. Henriëtte Faes
Café Vrehen "De Paersstal"
Rijksweg Zuid 3
6102 AA Echt
0475-481325

Rijtuig 23 krijgt bij 't Hingen een drankje Rijtuig 7


Middellang persbericht

(Top)

Burgemeester Bert Schaftenaar en zijn vrouw Kitty Wil Smeets praat over de rijtuigen en de paarden, Jacques Giesberts staat naast hem
Dinsdag 10 oktober 2006: 8e Peyer Rijtuigenstoet

Op dinsdag 10 oktober is Pey voor de 116e keer, op de dinsdag van de Echter Kermis, gewijd aan het paard. De 8e Peyer Rijtuigenstoet zet de traditie van de paerskeuringen voort met bijna 40 rijtuigen, koetsiers en hun paarden.

Om 11 uur beginnen aan de Pastoor Cramerstraat de voorbereidingen voor de stoet door de omgeving om 12:00 uur. Om 14:00 is de stoet terug en na een korte rust bereiden ze zich voor om het defilé door de Bosstraat te beginnen om 15:00 uur.

Dit jaar is spectaculair, onder andere door een originele Glasberliner (net als bij Prinsjesdag), getrokken door een tweespan Friezen. Joseph Schröder uit Duitsland deed vorig jaar mee met zijn prachtige antieke witte bruidkoets en ook dit jaar doet hij mee. Maar dat is lang niet alles. Een 150 jaar oude Zelfrijder, een Herrn Phaëton uit 1897 en een Siamese Phaëton uit 1893, Duitse jachtwagens, een Coureuse, een Parkwagen, een Spider Lauton en een Spider Phaëton, een Gig Liverpool en een Victoria, marathonwagens, wagonettes, boerenhuifwagens en recreatiekoetsen, magnifieke bierwagens van bierbrouwerijen.

Dat rijdt niet vanzelf: dit alles wordt getrokken door prachtige paarden van allerlei rassen, kleuren, formaten en temperament: Haflinger, Ardenner, Fjord, Merens, Fries, Fell pony. Ze zijn er op hun mooist: gekamd, aangekleed en met prachtig opgemaakte manen en staarten. Ook begeleiders en koetsiers zullen er zelf mooi uitzien in hun kostuums.

Om 14:00 uur begint in de Bosstraat de Rallye Persévère, een heel bijzondere show van een Belgische meute jachthonden van het ras Anglo-Français de Petite Vénerie, gespecialiseerd in de jacht op de haas.

Vlak voor 15:00 uur begint het opstellen in de Kleefstraat en rijdt men via de Oude Baan naar de Bosstraat. De stoet zal begeleid worden door twee politiemensen te paard. Wil Smeets uit Susteren zal deskundig als altijd veel wetenswaardigheden over de paarden en de rijtuigen vertellen. Burgemeester Schaftenaar van de gemeente Echt-Susteren is zo vriendelijk om ons weer bij te staat en alle deelnemers aan het defilé te voorzien van een herinneringsrozet en een vriendelijk woord van dank.

Bij voorbaat onze hartelijke dank aan alle deelnemers, vrijwilligers, sponsors en omwonenden voor hun medewerking, hulp en inzet.

Tot dinsdag 10 oktober!

Namens het organisatiecomité,

Namens het organisatiecomité,
Jacques Giesberts
Henriëtte Faes
http://www.peyer-rijtuigstoet.nl/


Kort persbericht

(Top)

Het paard van rijtuig 17 Rijtuig 22
Dinsdag 10 oktober 2006: 8e Peyer Rijtuigenstoet

Op dinsdag 10 oktober is iedereen welkom in Pey en Schilberg voor de 8e Peyer Rijtuigenstoet met bijna 40 rijtuigen, koetsiers en hun paarden. Om 12 uur begint de rijtoer vanaf de Pastoor Cramerstraat door de omgeving en om 15 uur begint het defilé door de Bosstraat.

Haflinger, Ardenner, Fjord, Merens, Fries, Fell pony en andere soorten, op hun mooist gekamd en aangekleed, begeleiders en koetsiers in hun kostuums. Een originele Glasberliner (Prinsjesdag!), met een tweespan Friezen. Joseph Schröder uit Duitsland die vorig jaar met zijn prachtige antieke witte bruidkoets meedeed heeft ook dit jaar weer een mooi rijtuig. Verder is er een 150 jaar oude Zelfrijder, een Herrn Phaëton uit 1897, een Siamese Phaëton uit 1893, Duitse jachtwagens, een Coureuse, een Parkwagen, een Spider Lauton, een Spider Phaëton, een Gig Liverpool en een Victoria, marathonwagens, wagonettes, boerenhuifwagens en recreatiekoetsen en natuurlijk magnifieke bierwagens van bierbrouwerijen.

Om 14:00 uur begint in de Bosstraat de Rallye Persévère, een heel bijzondere show van een Belgische meute jachthonden van het ras Anglo-Français de Petite Vénerie, gespecialiseerd in de jacht op de haas.

De stoet wordt begeleid door twee politiemensen te paard. Wil Smeets uit Susteren vertelt wetenswaardigheden over de paarden en de rijtuigen. Burgemeester Schaftenaar van de gemeente Echt-Susteren voorziet alle deelnemers aan het defilé van een herinneringsrozet. Dank aan alle deelnemers, vrijwilligers, sponsors en omwonenden voor hun medewerking, hulp en inzet.

Tot dinsdag 10 oktober!

Namens het organisatiecomité,

Namens het organisatiecomité,
Jacques Giesberts
Henriëtte Faes
http://www.peyer-rijtuigstoet.nl/


Zeer kort persbericht

(Top)

Rijtuig 26 Rijtuig 12
Dinsdag 10 oktober 2006: 8e Peyer Rijtuigenstoet

Op dinsdag 10 oktober komt iedere paardenliefhebber naar de Pastoor Cramerstraat in Pey voor de 8e Peyer Rijtuigenstoet met bijna 40 rijtuigen, koetsiers en hun paarden. Om 12 uur begint de rijtoer door de omgeving. Om 15 uur begint het defilé door de Bosstraat in Schilberg.

Kom genieten van Haflinger, Ardenner, Fjord, Merens, Fries, Fell pony en andere soorten. Van een originele Glasberliner (Prinsjesdag!), met een tweespan Friezen. Van een 150 jaar oude Zelfrijder, een Herrn Phaëton uit 1897, een Siamese Phaëton uit 1893, Duitse jachtwagens, een Coureuse, een Parkwagen, een Spider Lauton, een Spider Phaëton, een Gig Liverpool en een Victoria, marathonwagens, wagonettes, boerenhuifwagens en recreatiekoetsen en natuurlijk magnifieke bierwagens van bierbrouwerijen. Heel bijzonder is de show van Rallye Persévère, een Belgische meute jachthonden, om 14 uur in de Bosstraat.

De stoet wordt begeleid door twee politiemensen te paard. Wil Smeets uit Susteren vertelt wetenswaardigheden over de paarden en de rijtuigen. Burgemeester Schaftenaar voorziet alle deelnemers aan het defilé van een herinneringsrozet.

Tot dinsdag 10 oktober!

Namens het organisatiecomité,

Namens het organisatiecomité,
Jacques Giesberts
Henriëtte Faes
http://www.peyer-rijtuigstoet.nl/
Rijtuig 8 Café 't Hingen


Nog een zeer kort persbericht

(Top)

Dinsdag 10 oktober 2006: 8e Peyer Rijtuigenstoet

De mooiste dag van het jaar voor de paardenliefhebbers van Echt en omstreken! Om 12:00 begint de rondrit door en langs Pey, Hingen, St. Joost en Slek. Voor en na de rondrit kunt u op de Past. Cramerstraat kijken naar de paarden met prachtig opgemaakte manen en staarten, klassieke rijtuigen en origineel aangeklede mensen.

Om 14:00 kunt u in de Bosstraat genieten van de Rallye Persévère, een heel bijzondere show van een Belgische meute jachthonden.

Het defilé met bijna 40 rijtuigen, koetsiers en hun paarden in de Bosstraat begint om 15:00 uur. Vlak daarvoor stellen de rijtuigen zich op in Kleefstraat en Oude Baan.

Dit jaar wordt de mooiste en meest bijzondere stoet ooit. Zo is er een originele Glasberliner (u weet wel, van Prinsjesdag), getrokken door een tweespan Friezen. Ook doet een 150 jaar oude Zelfrijder mee en een Herrn Phaëton uit 1897, bierwagens van bierbrouwerijen en vele andere bijzondere rijtuigen.

Website met foto's van rijtuigstoeten van vorige jaren: http://www.peyer-rijtuigstoet.nl/

Tot dinsdag 10 oktober!

Namens het organisatiecomité,

Namens het organisatiecomité,
Jacques Giesberts
Henriëtte Faes


Copyright © 2005-2010 Peyer Rijtuigenstoet & Wendy G.A. van Dijk
Graag opmerkingen en suggesties. Als u fouten vindt, hoor ik die ook graag.
Stuur een bericht naar: Peyer Rijtuigenstoet